מצרכים (לכ-12 יחידות):
1¾ כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קינמון
¾ כפית מלח ים
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית ג'ינג'ר טחון
½ כפית אגוז מוסקט
½ כוס סוכר חום
½ כוס סוכר קנים (או רגיל)
½ כוס שמן צמחי
2 ביצים
⅓ כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות גזר מגורר דק
לציפוי: קרם גבינת שמנת ואפשר גם פקאן קצוץ לקישוט
אופן ההכנה:
חממו תנור ל־200 מעלות וצקו מנז'טים לתבנית שקעים ל-12 קאפקייקס.
בקערה בינונית ערבבו את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, קינמון, מלח, סודה לשתייה, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט.
בקערה נפרדת ערבבו את הסוכר החום, הסוכר הלבן, השמן, הביצים, החלב והווניל.
הוסיפו את הגזר המגורר וערבבו.
הוסיפו את התערובת היבשה לרטובה וערבבו רק עד שהתערבב – לא לערבב יותר מדי.
מזגו לתוך השקעים ואפו 16–20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
צננו לחלוטין, קשטו בקרם גבינה ובפקאן קצוץ – ותתכוננו לזה שכולם יבקשו עוד.
מושלם לאירוח, שבת או סתם רגע מתוק באמצע השבוע.